ТИР се вряза в два автомобила, пътят Айтос-Бургас е затворен /СНИМКИ/

Жена загина на място, други четирима са ранени

Пътят Айтос – Бургас беше затворен, след катастрофа между ТИР и два леки автомобила, съобщи  Областната дирекция на МВР. Инцидентът станал в 15.00 часа днес до КПП-то на изхода от Айтос. Четирима са ранени, а една жена на 58-годишна възраст е загинала на място. 

По първоначални данни товарният автомобил се е движил от Бургас в посока Айтос, когато внезапно шофьорът му губи контрол, навлиза в насрещното движение и буквално помита двете коли в лентата. Шефът на Областната дирекция на МВР - Бургас комисар Калоян Калоянов уточни, че е възможно злополуката да е предизвикана заради спукана гума на ТИР-а. Дали обаче това е така и евентуално какви са причините ще изясни назначената автотехническа експертиза. От водачите на всички превозни средства са взети проби за алкол, уточниха от полицията. Какви са резултатите от МВР не съобщиха. 

МВР съветва шофьорите да използват обходни маршрути Бургас, отбивката за Българово, магистрала Тракия и Айтос - бензиностанция “Шел”, Караново, Винарско, Камено, Бургас.

Прочетете още