Теодосий Теодосиев: Продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено за образованието в България

Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото

Продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено за масовото образование в България, коментира в предаването на Дарик „Реактивно“ преподавателят по физика Теодосий Теодосиев.

Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото. По думите му за част от учителите дистанционното обучение е по-удобно и лесно, но резултатите от такова образование ще бъдат трагични, а цената ще се плати от всички.

Нова заповед: Връщат ли се учениците в клас?

"Златният учител на България", както наричат Теодосий Теодосиев, продължава да работи с уччениците си присъствено, макар и с ограничена група.

"Най-добрите са толкова добри, че те могат да работят при всякакви условия - дистанционно, през компютъра", заявява учителят.

Дори и в пандемията миналата година успехите на учениците му са факт. Най-важното производство в една държава е производството на хора, и то не бива да се спира при никакви обстоятелства, категоричен е учителят Тео. 

"Грешка е изобщо светът да си затваря училищата. Трябваше да се изолират само уязвимите групи", смята той.

За масовото училище продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено, защото няма да даде и елементарната гранмотност на учениците, твърди учителят.

Чуйте повече от учителя Теодосий Теодосиев в прикачения звуков файл. 

 Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още