Теменужка Петкова е в болница с COVID-19

В четвъртък Петкова участва в заседание на парламента и заседание на Комисията по енергетика

Народният представител от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с Ковид. Вчера, 13 януари, Петкова, която е ваксинирана, присъства на заседанието на парламента, а следобед и на заседанието на Комисията по енергетика. До този момент нито един от депутатите на ГЕРБ –СДС, както и от другите парламентарни групи не се е самоизолирал. Някои от тях научиха от медиите, че Петкова е с положителен PCR. От ръководството на парламента също не са предприетие действия, нито от столичната РЗИ.

Някои от депутатите на ГЕРБ –СДС научиха, че Теменужка Петкова е с Ковид и в болница чак днес на обяд от медиите. Бившият здравен министър Кирил Ананиев също.

"Току що разбрах, че е болна. Контактните лица би трябвало да бъдат изолирани. Аз не съм контактувал с нея", заяви той.

Масова самоизолация след КСНС (обзор)

Зам.-председателят на ПГ и лидер на ГЕРБ Румен Христов научи от нас, когато си тръгваше от парламента.

"Не съм получил информация, но броят на народните представители се увеличава. След като КСНС минаха в карантина, а тук имаме десетина души, нека медицинските власти да кажат. Аз нямах контакт с нея, но тя беше активна, в болница чак влязла?", коментира той.

Другият зам.-председател на ПГ Тома Биков потвърди, че Теменужка Петкова е в болница, както и че на този етап няма информация за самоизолирали се депутати от ГЕРБ –СДС.

"Има положителен PCR и е в болница. Аз не съм бил контактен с нея. За комисията е по-притеснително", каза той.

Очевидно от ПГ на ГЕРБ –СДС са информирали ръководството на парламента за това, че Теменужка Петкова е с положителен PCR за Ковид, но не и колегите си от своята ПГ.

Попитан има ли други депутати от ГЕРБ и СДС, които да са със симптоми или не се чувстват добре, Биков отговори, че не знае.

Здравният министър Асена Сербезова отговори смеейки се, че РЗИ ще предприеме необходивите действия.

"Госложа Петкова следва да е карантинирана, нейните колеги също", посочи тя.

Карантината се дава от регионалните здравни инспекции, подчерта два пъти министър Сербезова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още