Търговско-промишлената палата Враца връчи наградата „Мито Орозов“ на представители на местния бизнес

| България, Враца | dnews

На тържествена церемония, по повод 160-та годишнина от рождението на Мито Орозов, Търговско-промишлената палата връчи призове за „Новаторство, индустриален подем и социална отговорност“, носещи името на видния врачански индустриалец.   

„Дълги години той е бил член на първата търговската палата, на която сега е врачанската. Отговорност и тежко е да бъдеш наследник и да поемеш делото от такива видни майстори индустриалци. Но ние се справяме. За своите 28 години сме успели да бъдем заедно с вас, да бъдем ваш помощник, да ви подкрепяме, да допринасяме за това вашите дела, вашият бизнес да се разширява, да стъпвате на нови и нови пазари“, обяви в приветствието си изп.директор Илиана Филипова.

 Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който благодари на присъстващите за подкрепата и работата им за развитието на града.

„Местният бизнес изгражда гръбнака на Враца, затова всеки един от вас е достоен за уважение. През последната година започна изграждането на два големи завода. По този начин градът е на световната карта на автомобилната индустрия, като поетапно се нареждаме до големите икономически центрове в страната. Вярвам, че стартирането на производството на МД Електроник и Теклас ще предостави възможност за още по-голямо развитие не само на Враца, но и на местния бизнес. Гордея се с това, което правите! Вашата предприемчивост е достойна за уважение!“ – каза кметът Калин Каменов в началото на церемонията.

            В категория „Иновации“ бе отличена фирмата – „Къща на камъка“ ООД. Дружеството „Центромет“ / „Метал Технолоджи Груп“/ получи награда в категория „Индустриален подем“, а за „Инвестиции и устойчиво развитие“ бе отличена строителната фирма „Инекс Трейд“ ЕООД.

За устойчиво и технологично обновление наградата отиде при местния производител „Беана – Враца“ ООД. В категория „Най-голям износител“ призът бе връчен на „Техкерамик – М“ АД, а за цялостен принос за развитие на бубарството в България – бе отличен „Научен център по бубарство“. В тазгодишните награди „Мито Орозов“, „Българска леярна“ ЕООД бе наградена в категорията „Млад предприемач“.

Наградите в 7-те категории бяха връчвани от наследниците на местния индустриалец – Мито Орозов.

В рамките на церемонията специален отличителен знак получиха Регионалното управление на образованието, директорите на професионалните гимназии в града и фирмите сключили договори с тях за дуално обучение.

Прочетете още