До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Търговище и 7 села остават за ден без вода заради авариен ремонт

Търговище, кварталите „Малчо Малчев“ и „Въбел“ и намиращите се в близост седем села ще останат без вода на 13 август. Това съобщава на своя сайт местното водоснабдително дружество „ВиК“ ООД. Водата ще бъде спряна за времето от 5 до 17 часа заради извършване на аварийно-ремонтни дейности по главния довеждащ водопровод от язовир „Тича“, който захранва с вода Търговище и близките населени места.

Освен в общинския център, вода няма да има в кварталите „Малчо Малчев“, „Въбел“; индустриалната зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.

Дежурните екипи на дружествата „ВиК“ в Търговище и Шумен ще работят денонощно, по възстановяването на водоподаването в засегнатите населени места. Водоподаването на град Търговище ще бъде възстановено през нощта срещу 14 август. А в близките населени места вода по чешмите ще потече след 10 часа на 14 август, се твърди в публикацията на „ВиК“-Търговище.

Очаква се при пускането й, водата кратковременно да има влошени питейни качества, което ще се контролира непрекъснато от специализираната „Лаборатория за изследване на води” към местното вик-дружество.

Прочетете още