Тарантино е готов с романа си „Имало едно време в Холивуд"

Любопитното е, че книгата не е продължение на едноименния филм, а по-скоро преразказ с добавена предистория

| Свят, Любопитно, Култура

Известният американски режисьор Куентин Тарантино е готов с дебютният си роман. През 2019 г. той съобщи в разговор със Скорсезе, че пише книга. 

Романът се казва „Имало едно време в Холивуд. Роман“ и ще се разпространява в книжарниците от 29 юни. Вече се правят предварителни заяви. Любопитното е, че книгата не е продължение на едноименния филм, а по-скоро преразказ с добавена предистория.

Тарантино пише роман по филма си „Имало едно време в Холивуд”

Това е съобщил лично Тарантино при гостуването си в Pure Cinema Podcast, предаде  Indiеwire. 

Режисьорът обяснява, че не става дума за романизация на сценария с включване някои отпаднали сцени, а „по-скоро цялостно преосмисляне на филма. Tарантино е писал книгата 5 години, защото това е бил неговият начин да проучи и да разбере по-добре героите си — като се опита да разкаже за тях в литературна форма.

„Имаше твърде много неща, които написах и проучих, без да ги използвам във филма, защото нямаше начин да се разкаже толкова много в един филм. Нали знаете как вземате тромав роман и се опитвате да го превърнете във филм?  Е, за мен романът е голямата, тромавата версия на филма“. 

Един от героите в „Имало едно време в Холивуд. Роман“, е представен много по-цялостно, отколкото във филма. Това е каскадьорът Клиф Бут, изигран от Брад Пит толкова убедително, че  му донесе „Оскар“ за най-добър поддържащ актьор.

Брад Пит на 57 - красотата му отива

“Във филма Клиф е истинска загадка. Човек се чуди - откъде се е взел тоя, какво е правил преди? — казва Тарантино. — И едно от нещата в книгата е, че от нея ще научите много повече за миналото му“. 

В романа след всяка позната история от филма следва глава, която ни връща във времето и разказва случай от миналото на Клиф. Режисьорът нарича всяка една от тези глави „странно, малко криминале с Клиф в главната роля“.

Прочетете още