СЗО: Светът е много далеч от края на пандемията

Коронавирусът не трябва да се използва за идеологически цели, каза от своя страна директорът на спешната програма на Световната здравна организация

| Коронавирус, Свят

Шест месеца след началото на пандемията от новия коронавирус, светът е „много далеч от края й“. Това заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус, цитиран от АФП.

„Всички искаме това да е свършило. Всички искаме да си върнем живота. Но суровата реалност е, че сме далеч от края“, заяви той в хода на онлайн-брифинг.

Коронавирусът не трябва да се използва за идеологически цели, каза от своя страна директорът на спешната програма на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън, коментирайки нарастващата конфронтация между Пекин и Вашингтон на фона на пандемията.

„Не можем да позволим вирусът да бъде използван като част от идеологическа конфронтация. Не трябва да правим това. Струва ми се, че всеки човек, всеки политик трябва да се погледне в огледалото и да се запита дали прави достатъчно, за да спре този вирус“, заяви той, цитиран от ТАСС.

Прочетете още