До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Студент почина във варненски хотел от свръхдоза, дадена му от проститутка

| България, Варна

Чуждестранен студент почина в хотелска стая във Варна, след като преди това е бил упоен с наркотици и лекарства от проститутка. 

Тялото на 35-годишния австриец Мизгин Х. е намерено на 8 август. При извършения първоначален оглед не са открити следи от насилие, но експертите забелязват, че от стаята на жертвата видимо липсват вещи.

Аутопсия установява, че смъртта на Мизгин е причинена от предозиране с различни видове дрога в комбинация с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта. 

От вещите на починалия чужденец, който следвал медицина в Медицинския университет във Варна, липсват документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът са открити в заложна къща. Там те са оставени от 34-годишния Людмил М. и 43-годишния Радослав М. от Русе. Мъжете са задържани заедно с 21-годишната проститутка Ренета Н., която също е от дунавския град.   

Смъртоносният коктейл е даден на Мизгин от младата жена и нейните съучастници. Планът им бил да го упоят и ограбят, като разследващите са устовили, че престъпната схема е използвана и преди. 

При задържането на обвинените за убийството са намерени различни видове наркотици и две електронни везни. Пет дни преди смъртта на Мизгин те пак са били спипани с дрога и електронна везна в друг варненски хотел. 

Радослав е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби. Людмил е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Ренета е неосъждана.  

Окръжната прокуратура ще поиска от съда да им бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Прочетете още