Стотици посрещнаха Григор на кортовете в Хасково

| България, Хасково | dnews

Стотици хасковлии и гости на града посрещнаха Григор Димитров на тенис кортовете на Кенана в родния му град. Повече от час и половина той игра с над 100 деца от тенис клубове в цялата страна и дошли от чужбина.

Сред първите, които го посрещнаха с подаръци, бяха Маргарита Петрова от Габрово, която му донесе голям кукер, Маргарита Стоянова от Пловдив, която му подари написан специално от нея стих и Янка от родното Хасково, която го зарадва с четирилистна детелина, намерена в парк Кенана.

Децата от тенис клубовете в Хасково, където тренират над 140, признават, че мечтата им е да бъдат, като Григор и дори по-добри. Вече знаят, че това изисква много труд, упоритост, дисциплина и лишения.

След час и половина игра на корта с децата Григор сподели, че се радва да е в родното Хасково, защото си е вкъщи. И винаги е щастлив, когато има възможност да прави подобни открити уроци с деца. (Чуйте го в звуковия файл.)

След което с торта и подаръци го посрещнаха и в тенис клуба, воден от неговия баща Митко Господинов, в който Григор Димитров е картотекиран под № 1. За времето на кортовете в Хасково той успя да даде стотици автографи и да се снима с фенове от всички възрасти.

Прочетете още