Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишна мечта

В специално видео зад кулисите легендарният режисьор казва, че за него е гордост и чест да работи по "Уестсайдска история", и то точно на този етап от кариерата си

| Свят, Любопитно

Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишната си мечта и застава начело на модерна киноадаптация на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена - "Уестсайдска история". Резултатът е епично филмово събитие с неостаряваща, силна и вдъхновяваща история, която няма да остави равнодушни зрителите в кината, независимо от тяхната възраст, разказват от "Форум филм".

В специално видео зад кулисите легендарният режисьор казва, че за него е гордост и чест да работи по "Уестсайдска история", и то точно на този етап от кариерата си. Наред с това, разкрива любопитни подробности за творческия процес и представя част от талантите, които обединяват сили, за да пресъздадат на екран по най-добрия възможен начин вълнуващата любов на Мария и Тони.

"Уестсайдска история" е базиран на едноименния мюзикъл на Артър Лорентс, Ленърд Бърнстейн и Стивън Зондхайм от 1957 г. вдъхновен от класическата романтична трагедия Ромео и Жулиета на Уилям Шекспир. Разказва за младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди - "Ракетите" и "Акулите", борещи се за контрол над суровите улици на Горен Уестсайд в Ню Йорк. Докато съперничеството между двете банди ескалира с всеки изминал ден, любовта между Тони и Мария разцъфва и заплашва да разкъса на две целия квартал.

Както писа БТА, на 10 декември е премиерата на легендарния мюзикъл. Сценарист е номинираният за "Оскар" и носител на "Пулицър" Тони Къшнър. Хореографията е на носителя на "Тони" Джъстин Пек, а музиката на Ленърд Бърнстейн е изпълнена от Нюйоркския симфоничен оркестър, дирижиран от Майкъл Нюман и Густаво Дудамел. В ролите са Рейчъл Зеглър, Ансел Елгорт, Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д`Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и Рита Морено, която печели "Оскар" за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още