Ще има тържества на връх Шипка на 3-ти март, но с маски и задължителна дистанция

Във връзка със 143 години от Освобождението на България, на 3 март в Габрово в 9.30 часа ще бъде отслужена панихида в храм  „Успение на Пресвета Богородица“. В 10.00 часа  ще бъде издигнато националното знаме на пл. „Възраждане“, а в 11.30 часа  ще се състои  църковно – военен ритуал с поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка

Предвид епидемичната ситуация, свързана с COVID-19, достъпът до събитието няма да се ограничава, но ще има засилен контрол по стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки в страната при събиране на граждани на открито, като задължително носене на защитна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между присъстващите.

Автобусите от Габрово за върха ще тръгват от пл. „Възраждане“ от 8.30 часа и ще се връщат обратно – от 13.30 часа. Цената на билета в двете посоки е 5 лева.

Ше бъде въведено временно ограничение на движението в двете посоки от Габрово до връх Шипка и от Казанлък до връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2021 г. Допуска се преминаването само на организиран междуградски автобусен транспорт. Транзитният поток от север към юг и обратно се пренасочва към прохода Хаинбоаз.

Прочетете още