Ще има ли общини с по-високи данъци от догодина?

| България | dnews

Кметовете на БСП няма да увеличават местните данъци и ще търсят такова преразпределение на парите, че да има повече за социалните дейности, включително за безплатни детски градини. Това заяви в „Седмицата” на Дарик радио заместник-председателят на партията и ръководител на предизборния щаб Кирил Добрев във връзка с призива на финансовия министър Владислав Горанов към общините да вдигнат данъците.

От своя страна областният координатор на ГЕРБ в София Цветомир Паунов посочи, че всяка община ще си вземе решение, дали да го направи, и че не е механичен процес партията да дава указания за вдигане на данъците навсякъде. Конкретно за София Паунов припомни, че по време на предизборната кампания е дадено обещание, че няма да се увеличават данъци.

Това, че финансовият министър има свое виждане, всичко останало е въпрос на местна политика, на възможностите на преценка на общините, в които това нещо не е наложително, допълни Паунов. По думите му София е сред общините, в които не се налага такова увеличение.  

Прочетете още