В Пловдив браншът е разделен относно отварянето на ресторантите и кафенетата от февруари

Ще подкепим протеста в София на 27 януари, но не за отваряне на заведенията, а с искания за действително адекватни мерки от страна на Правителството в помощ на бранша, заяви в ефира на Дарик радио председателят на Занаятчийската камара в Пловдив и собственик на хотел и ресторант в Центъра на града Тони Симидчиева

Браншът в Пловдив е разделен относно отварянето на ресторантите и кафенетата от първи февруари. Това заяви в ефира на Дарик радио председателят на Занаятчийската камара в Пловдив и собственик на хотел и ресторант в Центъра на града Тони Симидчиева.

„Ако започнем да работим другия месец и през март отново ни затворят, това ще е пагубно за много от нас в Пловдив, тъй като тук не можем да разчитаме на този оборот и работа като в столицата, дори и за един месец“, коментира тя.

„Затова ще подкепим протеста в София на 27 януари, но не за отваряне на заведенията, а с искания за действително адекватни мерки от страна на Правителството в помощ на бранша. Служителите в заведенията са получили само 24 лева компенсации от държавата от началото втория локдаун в страната“, обясни още за Дарик Симидчиева.

Тя е категорична, че браншът е на колене и неизвестността около предстоящите мерки, които могат да се вземат заради очакваната трета вълна на Ковид-19, ги унищожава.

Цялото интервю с Тони Симидчиева чуйте на darikradio.bg.

Прочетете още