Стартира Летен детски клуб „Играй и учи” в библиотеката

| България, Добрич

Днес в библиотеката бе открит Летен детски клуб „Играй и учи”. Радваме се, че и тази лятна ваканция предлагаме на децата от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 г., и ще продължи до 19 август 2021 г. с празнично парти и много изненади. Разнообразни дейности, в дните вторник, сряда и четвъртък, от 10.00 до 12.00 ч. имат за цел да осмислят свободното им време през лятото, включващи съвременни форми за придобиване знания и умения.

Летният клуб бе открит от директора на библиотеката Невяна Христова, която приветства участниците с добре дошли, поздрави родителите им за избора децата им да прекарат част от лятната ваканция в библиотеката и пожела на малките читатели весело и вълнуващо лято. Тази година към клуба се включва като доброволец - родител.

По традиция в първия ден се провежда екскурзия във всички сектори, при която децата научават за пътя на библиотечните документи от постъпването им в библиотеката до предоставянето им за ползване. В интерактивната зала малчуганите се запознаха помежду си и споделиха какво обичат да правят, когато не са на училище, какви книжки обичат да четат. Прочетоха посланията, които им бяха оставили децата в предходния летен клуб. Част от първата среща бе разглеждане на приказния детски фонд, а накрая – заемане на книжки за дома.

Вторниците са за четене на произведения за деца, представяне на автори, литературни игри, драматизации, рисуване по прочетеното. В сряда следват забавления с познавателни и образователни игри, творческа работилница, а четвъртъците са за прожекции на детски филмчета.

Участието в клуба е с такса 2.00 лв. на посещение, и е за регистрирани читатели на библиотеката. Едногодишната такса за читателска карта е 2.00 лв. Средствата от таксите ще позволят закупуването на повече нови пособия и материали за планираните занимания.

Организираните клубни прояви са полезни за подрастващите и им дават нови знания, положително отношение към книгите, създаване на навици за четене, докосване до нови атрактивни, луксозни издания, те са възможност за изява на творческия им талант, креативност и въображение, за споделяне, създаване на приятелства, както и нещо много важно - привикване към библиотечната среда от ранна възраст.

Занятията се провеждат от библиотечните специалисти на сектор Работа с деца само на територията на библиотеката в спокойна и приятна обстановка.

Прочетете още