Стартира безплатно новият образователен проект „Finance Academy”

Виртуални лекции с топ експерти ще обучават предприемачи, инвеститори и икономисти

От 9-ти март стартира безплатно образователният проект за обогатяване на финансовата грамотност “Finance Academy”. Чрез достъпен език и практически обучения от топ експерти, иновативната програма ще постави основите на новото поколение успешни инвеститори, икономисти и предприемачи в България.

Курсистите имат възможност да изберат между две основни направления на обучение – “Инвестиции и лични финанси” и “Бизнес и предприемачество”. Програмата е подходяща за всеки, който иска да обогати знанията си по темите управление на бизнес, стратегическо планиране, инвестиране, недвижими имоти, акции и търговия.

Основателят на Finance Academy и бизнес експерт Георги Захариев коментира:

„Стартирането на бизнес е начинание, с което се захващат все повече българи. Сама по себе си тази задача изисква не просто финансов ресурс, но и познания, които образователните институции у нас не предоставят на достатъчно високо ниво. Още по-труднo e когато това се случва в България – държава с една от най-засегнатите икономики в ЕС вследствие на пандемията. Затова решихме, че сега е точният момент да подготвим качествени курсове с практическа насоченост, водени от специалисти с богат мултидисциплинарен опит.

С екипа на Finance Academy вярваме, че промяната започва от училището, затова ще предоставим най-важните уроци по финансова грамотност и на учениците в страната. Децата са главната причина да стартираме образователния проект, затова се гордеем, че сме първите, които ще предоставят безвъзмездно подобни знания у нас.”

Приятели, имаме новина! След подготовка от близо година се радваме най-сетне да споделим, че стартира първата по рода...

Posted by Finance Academy Bulgaria on Thursday, January 28, 2021

В края на обучителния цикъл студентите ще могат да обменят знания, като представят идеите си пред инвеститори и демонстрират своите умения за оценка на бизнес перспективи. Най-важните лекции пък ще бъдат предоставени на учителите и учениците в страната.

Записването и провеждането на лекциите ще се случва изцяло онлайн – в уебсайта на академията. Желаещите да кандидатстват за програмата могат да го направят преди 9-ти март на уебсайта на програмата - financeacademy.bg

За Finance Academy:

Finance Academy Bulgaria е иновативен образователен проект, който цели повишаването на предприемаческата култура и личната финансова грамотност в България. В рамките на академията ще се включат лектори от различни бизнес сфери с доказана експертиза на световно ниво.

На курсистите ще бъдат представяни успешни и доказани методологии за работа. Натрупаните знания и умения ще могат да бъдат демонстрирани на специален “Demo Day” в края на кампанията, на който ще присъстват топ инвеститори.

Записването за безплатната програма ще бъде отворено до 9 март на адрес https://financeacademy.bg/ Първите лекции стартират безплатно на 9 март (за програмата "Бизнес и предприемачество") и 10 март (за програмата "Основи на инвестициите").

За основателя Георги Захариев:

Георги Захариев е експерт с опит в сферата на предприемачеството, образованието, бизнес консултацията и дигиталанта трансформация.

Стартира първия си бизнес с управление на Airbnb апартаменти през 2016 година. В момента наред със създаването на Finance Academy, което разглежда като своя мисия, Георги е посветен на работата с клиенти като собственик на консултантска компания за дигитална трансформация и Директор “Бизнес развитие” в SoftUni.

Професионалният му опит включва ключови позиции, отговарящи за стратегическото развитие на марки като Кока-Кола, Пощенска Банка, Теленор и множество IT компании. Бивш ментор на Raiffeisen Elevator Lab, Startup Ventures и гост-лектор на редица събития, сред които Travel Academy, Travel Massive и други. Водил корпоративни обучения на Societe Generale Expressbank, Vedra International и още.

Георги е проектен мениджър и на най-големия проект на Google за дигитална трансформация в България - Google Digital Garage. В рамките на проекта заедно с колегите си консултира над 100 компании с различни мащаби и сфери на дейност.

Прочетете още