Щабът в София иска големите ученици да преминат на онлайн обучение от четвъртък

Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812 на 100 000 души

Учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствено да ходят на училище да края на седмицата, останалите – онлайн от утре, 21 октомври. Това ще предложи Софийския кризисен щаб на министрите на здравеопазването и на образованието, съобщиха от СО.

Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812 на 100 000 души, това докладва директорът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев на заседание на софийския щаб. 

Този следобед ще се реши дали учениците в София ще учат дистанционно от утре

Съгласно издадената вчера заповед на министъра на здравеопазването присъствените учебни занятия в училищата в София следва да бъдат преустановени от утре, 21 октомври. Детските градини и яслите продължават работа присъствено. Актуалните данни към момента са 4% карантинирани в начален етап на обучение, 7% - в прогимназиален и  8% - в гимназиален.

Въз основа на тези данни, както и заради изключително краткия срок на въвеждане на заповедта, софийският щаб предлага на министъра на образованието и министъра на здравеопазването, учениците от 1 до 4 клас в София да продължат в присъствена форма на обучение поне до края на седмицата, а всички останали да преминат на обучение в онлайн среда.

❗ Предложението на софийския оперативен щаб е децата от 1 до 4 клас в София да продължат присъствено обучение до края на...

Posted by Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova on Wednesday, October 20, 2021

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още