Среднощен опит за палеж на една от шатрите на Орлов мост

Блокадата остава и днес

| България, София

Продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард "Цар Освободител" и кръстовището при "Орлов мост". На Орлов мост тази сутрин обстановката е спокойна, но през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение между протестиращите от палатковия лагер и граждани.

По разказ на демонстрантите, след 2 ч. през нощта, двама мъже са направили опит да запалят една от шатрите, информира БНТ. До инциденти не се е стигнало. Полицейските служители са се намесили веднага.

„Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго“, казват протестиращите.

Допълват, че не правят нищо лошо и не са проявили агресия.

„Почнаха да ни псуват, да викат, да крещят, при което полицейските служители реагираха много бързо. Бяха двама души задържани. Предполагам, че това са платени провокатори от ГЕРБ, на които целта им е по всякакъв начин да запазят своя гуру на власт, но няма да се получи“, категорични са протестиращите.

Прочетете още