Спипаха поредните нарушители на карантината в селата край Пловдив

| Коронавирус, Пловдив | dnews

Полицаи спипаха 31-годишен под карантина да се разхожда в ромската махала на село Калековец, където живеят около 1500 души. 42-годишна карантинирана жена от село Труд също ѝ доскучало вкъщи и излязла да се разходи.

На 22 март мъжът се прибрал с полет от Германия и още на летището в София от РЗИ бил  поставен под карантина, която трябвало да спазва на постоянния си адрес в ромската махала на с. Калековец,  където  живеели и родителите му.

В първата от проверките карантинирания мъж се намирал на адреса си и му е съставен  протокол за предупреждение да спазва карантината. При повторна проверка от автопатрул на РУ Труд днес, родителите на мъжа се опитали да прикрият факта, че сина им е напуснал къщата , но служителите на реда установили, че лицето се разхожда в махалата. 

Случаят е докладван на дежурен прокурор и е започнато бързо производство. 

Прокуратурата се захвана с нарушител на задължителна карантина, отишъл до магазина

Образувано е още едно досъдебно производство за същото нарушение срещу 42 годишна жителка на Труд, на която карантината изтича след два дни.

При извършена проверка от служители на РУ Труд и РЗИ днес е установено, че жената, която се е прибрала на 16 март от Германия, не спазва наложената ѝ карантина. 

В две последователни проверки, след като била карантирана - на 20 и на 26 март, жената била  посетена на посочения адрес и предупредена с протокол да спазва препоръките на РЗИ. 

Третата от проверките била извършена в предиобедните часове на днешния ден, но се оказало, че жената не си е у дома. Пред униформените споделила, че излязла да се разходи, защото карантината ѝ изтича само след два дни. 

Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив.

Прочетете още