Спецакция на прокуратура и ДАНС в МОСВ

Красимир Живков е отведен в сградата на Министерството на околната среда и водите, където има разследващи. Засега заместик-министърът не в арестуван

Акция на специализираната прокуратура и ДАНС в дома на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков тече от тази сутрин в Ботевград. Красимир Живков е отведен в сградата на Министерството на околната среда и водите, където в момента също има разследващи. Красимир Живков отговаря за водите и управлението на отпадъците в кабинета на екоминистъра още от времето на вече обвинения бивш министър Нено Димов

Спецоперация в Ботевград

Заместник-министър Живков беше разпитан от Специализираната прокуратура още през януари във връзка с разследването за водната криза в Перник, по което обвиняем стана бившият екоминистър Нено Димов. Тогава Живков даде обяснения за изготвянето на графиците за водоползване от язовир Студена, които са и доказателства в обвинението за безстопанственост срещу Димов. 

В началото на май месец сегашният екоминистър Емил Димитров обяви пред БНТ, че тече проверка за язовир Студена и очаква да има още клиенти на прокуратурата.

Неофициална информация обаче свързва днешните действия на специализираната прокуратура и ДАНС с нелегалния внос на боклук от Италия. Разследващи има и на други адреси в страната.

Жандармерията с акция в имоти на братя Бобокови

Засега заместик-министърът на околната среда и водите Красимир Живков не в арестуван. Това каза самият той на излизане от сградата на МОСВ, където по рано беше отведен от служители на Спецпеокуратурата след акцията в дома му в Ботевград. Разследващите наистина са в екоминистерството заради вноса на боклук, стана ясно от думите на Живков, а той самият оказвал съдействие. На излизане Живков беше придружен от прокурор Ангел Кънев, наблюдаващ по делото на бившия екоминистър Нено Димов.

Чудесата на Нено Димов

Очакват се още подробности по акцията от прокуратурата по късно днес или утре.

Чуйте повече от репортажа на Гергана Гайдарова в прикачения звуков файл

ДАНС и Спецпрокуратурата проверяват и РИОСВ-Пловдив

Прочетете още