София Филм Фест в Габрово с интересни предложения

| България, Габрово

София Филм Фест се провежда в Габрово. Зала „Възраждане” е  домакин на събитето три дни - вчера, днес и утре. Филмите са седем, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е 15 лева.

Днес е  вторият фестивален ден - в 18:00 часа отново ще бъде прожектиран един от най-обсъжданите и харесвани филми на 2019 година, документалния разказ "Медена земя". Това е единственият филм, номиниран едновременно за две награди „Оскар“ – за най-добър международен и най-добър документален филм. Прожекциите продължават в 20:00 часа с "Предателят" на изкусния италиански разказвач Марко Белокио.

В събота в 11:00 часа е традиционна анимация, подходяща не само за деца, а и за всички членове на семействата "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия". Вторият филм от програмата за деня започва в 18:00 часа с едно от най-новите български заглавия "Бащата". Финал на София Филм Фест в Габрово е прожекцията в 20:00 часа на един предизвикателен и много интересен македонски филм "Господ съществува, името й е Петруния" на режисьорката Теона Митевска. Носител е на наградата „ЛУКС“ на Европейския парламент за 2019 година.

Прочетете още