След скандала в Попово: Кметът Веселинов ще изнесе факти за репресии и закани пред Комитета на регионите

Кметът на Попово Людмил Веселинов ще изнесе факти за репресии и закани пред Комитета на регионите. Това каза той в свое изявление. Веселинов имаше намерение днес да оповести тези факти, но заради слаб интерес на медии към насрочената пресконференция, брифингът бе отменен.

Припомням, че в петък, 8 ноември, по време на учредителното заседание на Ощинския съвет  в Попово се разрази скандал, относно присъствието на областния управител на Търговище Митко Стайков. Тогава с декларация 16 съветника от БСП, АБВ и местната коалиция „Движение заедно за промяна“ заявиха, че няма да влязат на заседанието, докато областният управител не напусне. В декларацията те обвиниха областния управител Митко Стайков в грубо нарушаване на нормите на поведение, заложени в Закона за държавния служител.

Избраният за осми пореден мандат кмет на община Попово Людмил Веселинов бе готов да разкаже за недопустими факти и обстоятелства, които са се случили по време на изборната кампания. „Изборите не бяха проведени в нормална обстановка, на най-високо ниво имах закани да преустановя да работя с техни хора“, каза в кратко изказване Веселинов в отговор защо реши да отмени насрочената пресконференция.

Кметът на Попово има намерение да изнесе всички факти пред Комитета на регионите, където е един от 12-те кмета представляващи България. "Дълбоко се замислям какво да е поведението ми и как да изнеса факти, които са несъвместими със свободните избори и демокрацията. Това, което се случва по време на изборите и след тях, случките на въздействие и репресии върху кандидати за кметове, които не са излъчени от правилната партия на територията на България“, посочи Людмил Веселинов

Чуйте повече в приложения аудиофайл.

Прочетете още