Славов: Изгуби ли Ямбол военните имоти под "Боровец", губи бъдещето си (ВИДЕО)

Ямбол е град община и тези терени са жизнено важни за бъдещото му развитие, смята бившият кмет

Ямбол е на път да изгуби битката за бившите военни казарми под парк „Боровец“, алармира пред „Дарик“ бившият кмет на общината и водач на листата на ПП „Републиканци за България“ за парламентарните избори през април в града на Диана - Георги Славов.

По думите му, пасивната позиция на кмета Валентин Ревански и областния управител Димитър Иванов по темата застрашава бъдещото развитие на града. А такава, смята Славов, трябваше да има след новината, съобщена от военния министър Красимир Каракачанов в края на февруари, че терените на бившите военни казарми отиват на тезгяха за продажба.

„Личното ми мнение е, че управляващите в Ямбол са неадекватни в позициите си. За мое огромно съжаление ситуацията в момента е следната – никой, нито кмета Ревански, нито областния управител имат смелостта, без да се притесняват от министъра на отбраната и от правителството, да излязат и да спрат готвената продажба, да защитят интересите на града. Защото Ямбол е град община и тези терени са жизнено важни за бъдещото му развитие“, каза Георги Славов.

Пред „Дарик“ той коментира и дълго чакана от ямболии новина – стартът по мащабното строителството в „Новата болница“ в града. Кауза, за която Славов и екипът му като кмет са се борили в продължение на години. Целият разговор, проследете във видеото:

Прочетете още