Славчо Атанасов: Гузната съвест на „Съюз за Пловдив“ проговори

След като цяла България в деня на първия тур видя манипулацията с екзитполовете, която от “Съюз за Пловдив“ извършиха в Пловдив, днес партията на г-жа Дани Каназирева реши да излъска потъмнелия си от това имидж.

Това написаха в официална позиция от щаба на кандидата за кмет на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов в отговор на общинските съветници от „Съюз за Пловдив“, които внасят днес в Районната прокуратура в града на тепетата сигнал за сериозни според тях злоупотреби, извършени от членове на секционни избирателни комисии след приключването на първия тур за местните избори на 27 октомври. Целта според тях е цитирам: "добутването на Атанасов до балотажа“.

След като стана ясно, че по време на цялата кампания те са действали в пълен синхрон и в услуга на спечелилия кандидат, което се доказа със светкавичното назначаване на г-жа Каназирева за областен управител и с изявлението на премиера Борисов, че тя винаги е била част от ГЕРБ - днес решиха да проверят дали политическият им проект още има стойност и да прехвърлят проблема от болната глава на здравата.

Славчо Атанасов никога не е участвал в договорки, да не говорим - в манипулации. Напротив - винаги е бил потърпевш от манипулации - както през 2011г., така и през 2015 г. Нека припомним на г-жа Каназирева, че нейният съюзник -  управляващата партия ГЕРБ, има най-много представители както в Общинската избирателна комисия, така и във всички секционни избирателни комисии. Как тогава г-жа Каназирева е ощетена и как е извършена манипулацията, за която от „Съюз за Пловдив“ твърдят?

Ние разбираме - чрез това си действие г-жа Каназирева явно много иска да свали напрежението от себе си и да го прехвърли другаде, за да измести центъра на внимание.

И затова ще кажем: Нека прокуратурата се произнесе. Ние винаги сме били за това изборите да бъдат законни, честни и почтени. Неслучайно пловдивчани гласуваха доверие, дадоха подкрепа и изпратиха на балотаж Славчо Атанасов три пъти", завършва позицията на Атанасов.

Прочетете още