Скандал в Попово: Областният управител на Търговище се оказа нежелан гост на учредителната сесия на Общинския съвет

Областният управител на Търговище се оказа нежелан гост на провелото се учредително събрание на Общинския съвет в Попово. С декларация, 16 от 28 присъстващи съветника отказаха да влязат в залата. Така се стигна това областният управител да напусне сесията.

В декларацията общинските съветници от БСП, АБВ и местната коалиция "Движение Заедно за промяна" обвиниха областния управител Митко Стайков в грубо нарушаване на нормите на поведение, заложени в Закона за държавния служител, разказа пред Дарик областният лидер на АБВ Йорданка Георгиева. " Съветниците изразиха своето намерение да не участват в първото заседание на Общинския съвет в присъствието на Областния управител на Търговище Митко Стайков, поради недопустимото му участие в изборния процес, изразяващо се в грубо нарушаване на нормите на поведение, заложени в Закона за държавния служител и във връзка с поведението му и отношението му към кандидата за кмет на община Попово и победител в изборите – д-р Людмил Веселинов, както и обидни лични нападки и квалификации", каза Георгиева.

Това е един много неприятен инцидент, макар че е време изборите да се загърбят и да се работи в името на хората - коментира пред Дарик областният управител на Търговище Митко Стайков. "Явно някои хора не са забравили изборите и живеят още в изборно време. Време е тези избори да се загърбят, да се загърбят различията между отделните партии, да се хванат всички за ръце и да работят за благото на всички жители на община Попово. Аз не намирам нещо нередно да се е случило там, това е тенденциозно отношение. Още повече, че се случва на фона на това, че за две години ние направихме толкова много по отношение на държава, по отношение на ремонти на инфраструктура. Близо 50 милиона лева се вложиха в пътища от общинската и републиканската пътна мрежа... И някой към някого да има отношение или някой на някого да пречи. Напротив. Това не е на дневен ред. На дневен ред са хората и всичко което правим ние като политици за хората."

След като областният управител напусна заседанието, сесията се проведе, като клетва положи избраният за осми пореден мандат кмет на община Попово д-р Людмил Веселинов, издигнат от коалиция "Движение Заедно за промяна". За председател на общинския съвет за трети пореден път бе преизбран Георги Георгиев.

Прочетете още