Силни гръмотевични бури удариха Северна България

Гръмотевични бури преминаха в районите на Враца, Мездра, Козлодуй, Вълчедръм, Лом

| Времето, Любопитно

Силни гръмотевични бури се разразиха във вечерните часове на 20-ти май в много райони от западните части на Дунавската равнина и по поречеието на река Дунав. Проливни валежи с мощна гръмотевична дейност удариха районите на Враца, Своге, Мездра, Козлодуй, както и други райони в тази част на страната.

Градушка вилня в районите на Враца и Козлодуй.

В Козлодуй улиците в града бяха наводнени, а участък, по който се извършвал ремонт, пропадна от интензивния валеж. Има и множество счупени клони.

Лошото време обхвана Източна Сърбия и Южна Румъния, там  също се разразиха мощни гръмотевични бури и на места падна градушка.

В петък облачността ще е променлива, след обяд - често значителна.

На места, главно в планинските райони краткотрайно ще превали.

Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще остане сравнително хладно с максимални температури предимно между 16° и 21°.

В района на София ще е с променлива облачност и максимална дневна температура около 16, 17 градуса.

В събота и неделя съществена промяна не се очаква, в събота ще има повече слънчеви часове, в неделя следобед от запад на изток ще започнат превалявания, на места ще прегърми.

В следващите дни вероятността за валежи остава висока, на места в Западна и Централна България, в неделя следобед, отново се очакват бури с гръмотевици, усилване на вятъра и проливни валежи, на места.

Прочетете още