Шведски музей на открито ще бъде затворен тази година за Коледа заради коронавируса

Мярката цели да се спазват новите здравни указания, които призовават всички лица да постъпват отговорно и да не се срещат с повече от осем души

Популярният стокхолмски музей на открито Скансен и неговият коледен базар, на който се продават храна и украси, а хората танцуват и пеят около елха, ще бъде затворен тази година за пръв път в 129-годишната си история поради наложените заради коронавируса ограничения, предаде Асошиейтед прес.

Мярката цели да се спазват новите здравни указания, които призовават всички лица да постъпват отговорно и да не се срещат с повече от осем души, се казва в изявление на Джон Братмир, директор на музея.

Здравни експерти спорят за употребата на определени лекарства срещу Ковид-19

Миналата седмица Швеция обяви най-строгите си ограничения до момента, като забрани събиранията на повече от осем души, за да намали рекордния брой случаи на заразяване през последните седмици, които натоварват здравната й система.

Скандинавската страна реши да не затваря големи сектори от обществото. Стратегията й за борба с Ковид-19 до момента разчиташе предимно на препоръки към гражданите да поддържат социална дистанция.

Експерти обясняват какво виждат кучетата и котките, когато „гледат“ телевизия

Разположен на остров Юргорден в околностите на Стокхолм, Скансен е копие на град от 19 век, в който занаятчиите носят традиционни облекла. Музеят има и зоопарк на открито и привлича над 1,3 милиона посетители всяка година.

Засега не се съобщава кога Скансен ще бъде отново отворен.

Швеция е регистрирала 201 055 случая на коронавируса и 6340 починали.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още