Швеция затяга мерките в опит да предотврати трета вълна

До момента в Швеция са регистрирани над 647 хиляди случая на коронавирус. Близо 12 800 човека са починали

| Свят, Коронавирус

Швеция ще затегне ограничителните мерки заради новия коронавирус в опит да предотврати епидемична трета вълна, предаде Ройтерс.

"Сега не е време за разхлабване. Можем да избегнем трета вълна, ако пазим дистанция", каза шведският премиер Стефан Льовен на пресконференция.

Работното време на всички ресторанти, барове и кафенета в Швеция ще бъде намалено. Правителството ще предложи от 1 март те да затварят в 20.30 ч. Сега заведенията в страната спират да предлагат алкохол в 20 ч., но може да останат отворени по до късно.

Чешкият премиер заяви, че е нужно затягане на мерките

Броят на хората, които имат право да бъдат едновременно в магазините и търговските центрове, ще бъде ограничен допълнително.
Очаква се правителството да представи скоро конкретни предложения.

Безпокойствата за евентуална трета епидемична вълна в Швеция се засилиха през последните седмици с увеличаването на броя на новите заразени и разпространението на нови варианти на коронавируса, отбелязва Ройтерс. Левоцентристкото правителство на страната постепенно затяга ограниченията от края на миналата година, след като преди това разчиташе предимно на доброволни ограничения.

Меркел: Германия е в трета вълна на пандемията

До момента в Швеция, с население от 10,3 милиона души, са регистрирани над 647 хиляди случая на коронавирус. Близо 12 800 човека са починали.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още