Сериозен ръст на новите случаи на COVID-19 във Варна

46 са новите случаи на коронавирус във Варненска област за последното денонощие. С тях броят на заразените от началото на пандемията достига 674, показват данните в Единния информационен портал.

Положителните лица са от различни възрастови групи, основно от семейни огнища, пациенти и медицински персонал в лечебни заведения и с дифузно разпространение. Продължава епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите, съобщиха от РЗИ-Варна.

Две нови жертви на коронавируса във Варна

Хоспитализирани в Инфекциозна клиника във Варна са 42 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 466 лица, а излекуваните са 158.

За последното денонощие у нас са регистрирани нови 265 заразени с коронавируса при направени 6 639 PCR теста.

Битката с болестта са загубили още 6 души, за последните 24 часа са се излекували 202 души. В интензивни отделения се намират 34 болни.

Коронавирусът стигна до Провадия и Девня

Най-много нови случаи на заразата са регистрирани в София – 51 души. В Добрич новоустановените заразени са 48, в Благоевград са 28, а Пловдив -13.

Към днешна дата общият брой на заразените у нас е 11420 души, възстановилите се от болестта са 6173, а починалите са 374.

Прочетете още