Семейни войни и едно убийство в книгата „Домът на Гучи“

Шокиращата истинска история, разтърсила из основи могъщата династия Гучи, вдъхнови именития режисьор Ридли Скот

test

Чуйте, купете и прочетете!

Сега най-важният избор на читателите е какво да четат до Коледа или да набелязват книжни подаръци за празниците. Една от най-актуалните книги е "Домът на Gucci", която вече е преведена и на български.

Шокиращата истинска история, разтърсила из основи могъщата династия Гучи, вдъхнови именития режисьор Ридли Скот, който я превърна в едно от киносъбитията на 2021 г. - с участието на Адам Драйвър, Лейди Гага, Джеръми Айрънс, Салма Хайек, Джаред Лето, Джак Хюстън и Ал Пачино!

Книгата е доказателство, че животът е най-добрият сценарист. Сюжетът започва със застрелването на Маурицио Гучи, а историята е разказана от гледна точка на портиера, който е ранен в рамото.

Сара Фордън се връща десетилия назад, за да разкаже цялата история на бранда "Gucci". Как се появя компанията, в чийто център е Гучо Гучи.

Георги Бърдаров получи Европейската награда за литература

Счита се, че компанията е създадена през 1921 г. В началото започва с магазин и работилница към него, където правят кожени чанти. Впоследствие бизнесът се разраства. Алдо Гучи (ролята във филма е изпълнена от Ал Пачино) е най-бизнес ориентираният от всички и разширява бизнеса. Превръща го в семейна империя. Отваря магазин в Париж, Лондон и Ню Йорк. Компанията започва да се занимава с мода. Впоследствие навлиза на пазара на масовите стоки.

Вътре във фамилията се случват потресаващи неща. Членовете ѝ започват да се съдят помежду си. Наяве излизат буйните италиански характери, участници на световната бизнес сцена.

Историята не е само за един моден бранд, но е и история на семейни войни по италиански.

На 27 март 1995 г. Маурицио Гучи, наследник на легендарната модна фамилия, е покосен от неизвестен убиец на път за своя офис в Милано. През 1998 г. бившата му съпруга Патриция Реджани Мартинели, известна в медиите с прозвището Черната вдовица, е осъдена на 29 години затвор за поръчката и организирането на въпросното престъпление.

Патриция е тази, която тласка Маурицио към семейния бизнес. Той не е бил много далновиден. Бил е разточителен, имал е своя визия, която е струвала много пари. 

В книгата има няколко глави, които са като типичен криминален роман. Базирани са обаче на реални събития. 

Лентата от своя страна разказва шокиращата истинска история на империята зад италианската модна къща Gucci.

Италианската фамилия, произвеждала предимно чанти, става нарицателно за стил в света. 

Романът „Аbsolvo te“ на Георги Бърдаров спечели Европейската награда за литература

Сара Г. Фордън е събрала цялата история на семейството и бизнеса.

Какво се случва с този бизнес днес? Кой развива бранда на нови висоти? Марката остава вечна!

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още