Създават ученическо радио в СУ „Д. Талев“ в Добрич

Училищно радио ще има СУ „Д. Талев“ в Добрич, съобщи в ефира на Дарик директорът на учебното заведение Весела Панчева. Обявен е кастинг за радиоводещи, който ще премине в два кръга. Бъдещите радиоводещи и новинари ще трябва да покажат своите умения за работа пред микрофон, като демонстрират добра дикция, култура на речта, правоговор и изказ. Ще бъде създадено студио, от което ще се излъчват училищните новини, интервюта и репортажи.

Инициативата е по проект „Медии на бъдещето“, в който добричкото училище си партнира със сродни организации от Италия, Испания и Гърция. Проектът се изпълнява по програма „Еразъм +“. В края на март и началото на април училището  ще бъде домакин на среща с участието на деца и преподаватели от партниращите държави. Темата на срещата ще е създаване на онлайн радио, в рамките на посещението домакини и гости  ще посетят местни медии в града.

В СУ „Д. Талев“ от години се работи по въвеждането и прилагането на иновативни методи и нови технологии в учебния процес, подчерта Весела Панчева. От две години училището разполага с интерактивен кабинет по обществени науки, а настоящата учебна година започна с нов модерен езиков кабинет.

В навечерието на Коледните празници е организирана благотворителна инициатива с участието на учениците, в която са събрани средства за електронен звънец. За монтирането на новата електронна система е оказана подкрепа и от училищното настоятелство. Сега се провежда конкурс за избор на мелодия, с която ще се оповестяват началото и краят на  всеки учебен  час.

Прочетете още