Съюзът на слепите чества 100-годишнина с изложба в Стария град

Съюзът на слепите в България чества 100 години от основаването си с изложба в Стария Пловдив. Експозицията е от плетива и грънчарски изделия, изработени с творческия потенциал и естетическо чувство на хората със зрителни увреждания. Откриването е днес от 17:00 ч. в Балабановата къща. Изложбата ще бъде открита от зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

През далечната 1921-ва година група интелектуалци с нарушено зрение, създават Дружество на българските слепи. Организацията се развива с бързи темпове, преименува се на Съюз на слепите в България и има свои представителства в много градове. През забележителната си вековна история организацията се ползва с голям национален авторитет и се превръща във фактор за създаване на по-достоен живот на хората със зрителни проблеми. 

Многократно партньор в събитията им е Общински институт „Старинен Пловдив”. 

Каним пловдивчани и гостите на града да се насладят на творбите. Нашето домакинство, както и интересът към изложбата, от Ваша страна, е знак за подкрепата към тези силни и борбени хора!”, призовават от общинския институт.

Достъпът се осъществява при спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

Експозицията може да бъде видяна до 31.07.2021 г.

Прочетете още