Със "Запорожец" ЗАЗ-968М пристигна Дядо Коледа в НУ"Христо Ботев"/СНИМКИ/

| България, Плевен | dnews

На 4-ти декември 2019 година по традиция в НУ „Христо Ботев“ – Плевен грейнаха коледните светлини и посрещнаха дългоочакван гост.

Началото на празника бе дадено от фанфарния духов оркестър – съвместен проект на НУ „Христо Ботев“ и ЦРД - Плевен. ВГ „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова, изпяха весели коледни песни, а ученици от вторите класове, рецитираха кратки стихове, посветени на предстоящите празници.

Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ поздрави всички ученици, учители, родители и гости по случай Коледно-Новогодишните празници, пожела им здраве, късмет и успех!

Той връчи благодарствен адрес на Жана Цървулкова и Пол Редиф – многократни дарители на училището, които тази година подариха коледарски дрехи – 20 на брой и костюм на дядо Коледа. Г-н Горанов изказа искрени благодарности от свое име и от името на педагогическия екип за щедростта и инициативността. Специално благодари на дългогодишните партньори на училището за съдействието и отзивчивостта.

Гости на празника бяха Мартин Митев – председател на Общински съвет Плевен, общински съветници, Генадий Гешев – директор на ЦРД – Плевен, Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, Красен Кръстев – управител на фирма „КРЕЗЗ“ ЕООД, магазини MOVI, Антон Георгиев - управител на „Полюс – ТМ“ ЕООД, представители на медиите.

Сред гостите са и дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен, които дариха на училището „История Славянобългарска“, която да бъде поставена в библиотеката „Книжици за прочит“ и всички ученици да имат достъп до нея, за да знаят и помнят своя род и език.

Вълнуващ и дългоочакван момент беше пристигането на дядо Коледа. И тази година той пристигна по изненадващ и атрактивен начин – със „Запорожец“ ЗАЗ-968М, произвеждан от далечната 1972 година. Автомобилът бе предоставен и лично управляван от Антон Георгиев.

След пристигането на белобрадия старец и Снежанка, коледните светлини и 22-метровата елха в двора на училището грейнаха в прекрасни цветове. За финал пъстра заря освети небето, а ученици, учители, родители и гости извиха кръшно българско хоро.

Прочетете още