Съпруг от село Баня отива на съд за домашно насилие

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд Н.Т. (на 55 години) по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс.

През последните четири години отношенията между обвиняемия и съпругата му М.Т. се влошили. Мъжът започнал да проявява агресивно поведение, няколкократно упражнявал спрямо нея физическо и психическо насилие – нанасял ѝ удари, отправял обидни и унизителни думи, както и такива, съдържащи закани.

На 07.11.2019 г. пострадалата Т. депозирала молба до съда с искане за налагане на мерки за защита срещу домашно насилие по отношение на Н.Т. Същият ден била издадена заповед за незабавна защита, с която на обвиняемия било забранено да приближава жената, жилището, което тя обитава, както и местата за социални контакти и отдих, които посещава до приключване на производството по гражданското дело. Н.Т. бил предупреден, че в случай на неизпълнение на взетата спрямо него мярка, полицейският орган, констатирал нарушението, ще го задържи и ще уведоми органите на прокуратурата за образуване на наказателно производство за извършено престъпление.

Две седмици по-късно, на 20.11.2019 г., М.Т. се прибрала в обитаваното от нея жилище в с. Баня, община Разлог. В помещение, обособено като кухня, видяла, че на стол седи обвиняемият Т. във видимо нетрезво състояние. Жената му напомнила за издадената от съда заповед да не я доближава и му казала да си тръгва, но той отказал. Пострадалата сигнализирала за случая на национален телефон за спешни повиквания 112, като били сезирани органите на полицията в гр. Разлог. Въпреки това обвиняемият проявил агресивно поведение спрямо М.Т. и отправил спрямо нея думи, съдържащи закани и обиди. Казал й, че може „с бръснарско ножче да ѝ одере кожата и да ѝ пререже гръкляна". Скоро след това Т. излязъл от жилището и си тръгнал.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Н.Т. да продължи в съда.

Прочетете още