Само със 111 гласа: Избраха Ревизоро за министър на околната среда

Крисимир Богданов от Обеднинените партиоти отново подчерта, че вината за водната криза не бива да се търси само в Нено Димов:

Йордан Цонев от ДПС обвини властта, че няма ясни приоритети и програма. Чуйте:

Кристиан Вигенин иронизира реакцията на властта на водната гриза

От ГЕРБ думата взе само Александър Ненков, който категорично отхвърли тезата, че властта не прави стъпки за подобряване на водния сектор

След около два часа дебати само 111 депутати подкрепиха избора на Емил Димитров Ревизоро за министър на околната креда и водите и освобождаването на Нено Димов от поста.

Кой е Емил Димитров - Ревизоро?

„За“ гласуваха 89 депутати от ГЕРБ, 20 от Обедините патриоти и двама независими. 71 от БСП и 22 от ДПС, както 3 незавасими гласуха „против“.

Министерските промени в трите кабинета на Борисов (обзор)

Парламентарната група на Воля напусна пленарна зала при разглеждането на рокадата. Така на практика те улесниха избора, защото министър се избира с обикновено мнозинство от всички присъстващи в зала депутати, а ГЕРБ и Обединените патриоти имат общо 116.

БСП обявиха, че няма да подкрепят рокадата. Кристиан Вигенин иронизира реакцията на властта на водната гриза.

ГЕРБ категорични: Предсрочни избори няма да има

ДПС също се обявиха срешу министерската рокада. Джевдет Чакъров, който е бил министър на околната среда и водите, мотивира това с факта, че Емил Димитров не е експерт. Йордан Цонев от Движението пък обвини властта, че няма ясни приоритети и програма, а това няма как да се реши с кадрови рокади.

Крисимир Богданов от Обеднинените партиоти отново подчерта, че вината за водната криза не бива да се търси само в Нено Димов, който все още е в ареста заради действията на прокуратурата по проблемите с водоснабдяването.

От ГЕРБ думата взе само Александър Ненков, който категорично отхвърли тезата, че властта не прави стъпки за подобряване на водния сектор. Той обаче намекна за необходимост от вдигане на цените и анонсира готвен нов закон за ВиК.

Емил Димитров положи клетва веднага след гласуването си. Той обеща да бъде диалогичен с парламентарните групи и депутатите. 

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още