С благотворителен концерт набират средства в помощ на 14-годишния Ванко

Животът на момчето завинаги се променя след злощастен пътен инцидент, който се оказва фатален за неговите майка и баба, а него оставя прикован към болничното легло

|

Благотворителен концерт в помощ на 14-годишия Ванко организират негови близки на 18 ноември, понеделник, във варненския Гранд мол. 

Животът на Ванко завинаги се променя след злощастен пътен инцидент, претърпян на 17 юни тази година, който се оказва фатален за неговите майка и баба, а него оставя прикован към болничното легло.

Тежкият пътен инцидент става на злополучното Т-образно кръстовище край село Долище. Колата, в която се вози момчето, се блъска в тежкотоварен автомобил. В леката кола пътуват бабата и майката на Ванко, които загиват. 

Детето е прието в болница с опасност за живота,  вътрешночерепна травма и тежка мозъчна контузия. От юни насам лекарите правят всичко възможно детето да подобри състоянието си, скоро Ванко ще бъде събуден от будната кома, в която се намира и ще бъде изписан, но с това борбата за живота му не спира. 

С всички сили неговият баща Добромир, близки и приятели, се опитват да съберат средства, чрез които Ванко да бъде транспортиран и рехабилитиран в клиника в Германия. За съжаление, необходимата сума за лечението 78 000 евро е крайно непосилна за семейството му и те имат нужда от подкрепа. Освен нужната сума за лечението на Иван, неговото семейство има нужда от подкрепа, за да посрещне всички съпътстващи разходи.

За да се съберат парите за лечението на момчето, неговите близки организират благотворителен концерт, в който ще се включат  редица изпълнители, сред които  Гайдарски оркестър при НУИ"Добри Христов" – Варна,  Възпитаници на ШНП "Фолклора магия" - Варна, преподавател Павлинка Тодорова,  Ориент клуб "Халея"- Варна, Спортен клуб Варненска айкидо академия, Поп и джаз изпълнители - вокален педагог Кремена Матева, Клуб "Огледало" - спортни и модерни танци, ДГ 38 "Маргаритка" – Варна, Танцова школа при ДГ 38 "Маргаритка" - с ръководител Петър Иванов, Танцова школа "Маргаритки" към  ДГ 38 „Маргаритка“, "Весели щурчета", Томислав Троев и други.

Иван е на 14 години. Той е възпитаник на Спортно училище " Георги Бенковски" във Варна, състезател и шампион на СКБИ" Боил". Има брат близнак и по- малко братче.

Сметката, на която могат да се преведеждат средства, е следната:
IBAN: BG 72TTBB94001527219179
BIC: TTBBBG22
Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров

На благотворителния концерт са поканени всички, които могат и имат желание да помогнат с каквото могат, за да може едно дете да получи шанс за бъдещето си.

Прочетете още