РЗИ с указания за директорите на училища и детски градини в случай на Ковид

Директорът на училището/детската градина незабавно следва да се свърже със Столична РЗИ и да предостави чрез Системата за сигурно електронно връчване списък на децата и учителите, които са били в контакт с детето/служителя

Столичната РЗИ издаде указания за директорите на училища и детски градини в случай на установен положителен тест за COVID-19.

Потвърдените с коронавирус се поставят под карантина за 14 дни, а контактните лица – за десет дни, е записано в заповедта, за уведомяване на РЗИ-София се препоръчва Системата за сигурно електронно връчване.

Най-малко 10-12 хил. се заразяват с COVID на ден у нас, но не го знаят, според математик

Директорът на училището/детската градина незабавно следва да се свърже със Столична РЗИ и да предостави чрез Системата за сигурно електронно връчване списък на децата и учителите, които са били в контакт с детето/служителя, съдържащ три имена, ЕГН, телефон и адрес за карантината.

При невъзможност за използване на Системата за сигурно електронно връчване, списъците се предоставят в административната сграда на Столична РЗИ, на адрес: гр. София, ул. „Враня“ № 20, ет. 2 – деловодство.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още