Руснаците обявиха, че пускат лекарство за лечение на Covid-19

Съобщава се, че то е на базата на антималариалния медикамент мефлохин

| Свят, Коронавирус

Федералната руска агенция по биомедицина въвежда лекарство за лечение на коронавирусна инфекция на базата на антималариалния медикамент мефлохин. Това съобщиха от пресслужбата на агенцията, цитирана от Риа Новости.

В доклада се отбелязва, че изследователският и производствен център Pharmzashchita е разработил режим на лечение, като взема под внимание китайския и френския опит.

"Лекарството с висока селективност блокира цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и инхибира репликацията му, а имуносупресивният ефект на мефлоквина предотвратява активирането на възпалителния отговор, причинен от вируса. Добавянето на макролидни антибиотици и синтетични пеницилини не само предотвратява образуването на вторичен бактериално-вирусен синдром, но и увеличава концентрацията антивирусен агент в кръвната плазма и белите дробове “, казва шефката на FMBA Вероника Скворцова .

Тя подчерта, че това ще осигури ефективно лечение за пациенти с COVID-19 с различна тежест.

Освен това на базата на мефлохин се разработва ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавирус, уточняват от пресслужбата.

Предлага се разработките да бъдат включени в насоките на Министерството на здравеопазването.

Какво препоръчва Министерството на здравеопазването?

Руското Министерство на здравеопазването актуализира тези препоръки, като пусна четвъртата версия.

По-специално беше актуализиран разделът за лабораторна диагностика на COVID-19 и бяха разширени режимите на лечение с лекарства. 

Така че лекарите определиха няколко лекарства, които се използват за лечение на ТОРС и които се препоръчват да се използват в комбинация при лечение на нова инфекция.

Това са лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин и интерферон. В допълнение, в момента умифеновир, ремдезивир и фавипиравир преминават клинични изпитвания, допълва Риа Новости.

Виж още:

Стабилизационне заем "България 2020"

Бел. ред. Това е статия от руско официално издание, трябва да се изчакат публикации в специализирани медицински издания, за да се потвърди, че препоръките на руснаците и методите на лечение и лекарствата посочени в статията,  имат необходимия ефект.

Прочетете още