До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Румен Радев: Не трябва да се допуска водоснабдяването да се превърне в системен проблем

По думите на президента Радев огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати

| България, Общество

Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, заяви президентът Румен Радев на среща днес на "Дондуков" 2 с представители на сдружение "Граждани за Севлиево", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министър Димитров опровергава спекулативни твърдения за цената на водата

Срещата е била по молба на неправителствената организация. Румен Радев се е ангажирал президентството да остане ангажирано с този въпрос.

Севлиево е на ограничителен режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица населени места в общината се осъществява чрез водоноски, са посочили от сдружението. На срещата е било изразено безпокойство от бездействието на отговорните институции, които многократно са били сезирани за проблема.

Според представителите на сдружението единствените отговори на предприетите досега инициативи - гражданска подписка от 10 000 души, апели, мирни протести и публикации в местната преса, са неизпълнени обещания.

По думите на президента Радев огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати.

Прочетете още