Румен Радев: Борисов приключи с демокрацията в България, затова „освобождава“ други народи

Това се посочва в позиция на президента Румен Радев по повод на призива на премиера Бойко Борисов държавният глава да изрази своето мнение за задържането на Алексей Навални

"Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата "да изгори" Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа". Това се посочва в позиция на президента Румен Радев по повод на призива на премиера Бойко Борисов държавният глава да изрази своето мнение за задържането на Алексей Навални в Русия, съобщават от прессекретариата на президента.

Премиерът Борисов: Оглушително е мълчанието на президента Радев по случая Навални

"Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова "освобождава" други народи", заявява още президентът Радев.

"За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов", посочва държавният глава.

Прочетете още