До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Румен Петков: Еманация на самозабравата е партийният форум на ГЕРБ

Румен Петков за партийния форум на ГЕРБ: Еманация на онагляването и на самозабравата

| България, Плевен | dnews

Като „еманация на онагляването и на самозабравата“ определи председателят на ПП АБВ Румен Петков днешния партиен форум на партия ГЕРБ, който събра стотици представители на актива си в София. Пред журналистите в Стара Загора той посочи серия от примери в потвърждение.

„Тази самозабрава е минала клинични параметри. Той (…Борисов…) е минал черта, от която връщане назад няма. Това е лъжец (…Борисов…) в особено големи, брутални размери. Говори за контрабанда, няма съмнение, че не помни, но обществото би трябвало да помни, че 2001-2005 година, когато Борисов беше Главен секретар на МВР, тежките брутални и нагли убийства бяха по 25 годишно. От 2005 до 2008 година тя бяха свити на 3. Това е ярък показател в неефективността на Борисов да организира работата на службите и противодействието на тежката престъпност“.

Петков припомни също, че през сочения период от първите години на хилядолетието контрабандата на цигари е надхвърляла 34%.  От 2005 до 2008 година цигарената контрабанда е свита на 4%.

Председателят на ПП АБВ подчерта серията от мотиви на партията да настоява за оставката на премиера. Той смята, че фокусът на аргументите се е загубил в обществен план и посочи като пример позорящите записи и снимки от резиденцията на Борисов и терминологичния набор във въпросните записани разговори, които се отнасят до наши и чужди властови представители.

Колкото до настояването на ПП АБВ за оставката на главния прокурор, Петков на първо място посочи парадокса, че е единственият главен обвинител, който издава присъди. Като друг пример Петков посочи използването и огласяването на СРС-та по свое усмотрение. А като причина за настояване за незабавната оставка на Гешев Румен Петков посочи факта, че не е направен незабавен обиск на вилата на премиера, непосредствено след като беше показано нощното му шкафче с 500-еврови банкноти и кюлчета злато и даване време на Борисов за укриване на улики. Според председателя на ПП АБВ налице е ярък пример за прилагане на двойни стандарти в работата на главния прокурор.

Подмяната на дебата за причините за оставката на Борисов обслужва само и единствено него (…Борисов…), каза в заключение Румен Петков.

Прочетете още