Родители излизат на протест срещу новоприетия Закон за социалните услуги

| България, Варна

Във Варна и още 7 български града ще се проведе общонационален протест с основно искане отмяна на Закона за социалните услуги. Протестът се организира от националното сдружение “Родители, обединени за децата” и националната едноименна фейсбук група.

Мирната демонстрация в морската столица ще се проведе от 13.00 часа пред Катедралата. В координираните протестни действия ще се включат и градовете  София, Видин, Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново и Кърджали.

Протестът е поредната мирна демонстрация на българските родители, която цели по недвусмислен начин да потвърди решимостта им да се противопоставят категорично с  всички възможни законови средства на приетия  по-рано тази година  Закон за социалните услуги  и множеството  изменения и допълнения, направени в 28 български закона. Тези законодателни изменения в голямата си част са антихуманни, антинационални, в разрез са с Конституцията на Република България и грубо погазват основни човешки права както на децата, така и на родителите и на семействата като цяло, смятат организаторите.

Опасенията на българските родители са, че влизащите в сила от началото на идната година законодателни промени автоматично ще овластят множество НПО-та и държавни институции, давайки им огромни правомощия  за грубо вмешателство в личния и семейния живот на всеки българин.

Протестът ще бъде и поредният апел към българските политици да проявят повече здрав разум и повишена отговорност към своите избиратели относно настоятелните им и многократно демонстрирани законови искания, които до момента остават нечути и без отклик от тяхна страна, отбелязват организаторите. 

Прочетете още