Ректорът на МУ-Варна с приветствие за Бабинден

| България, Варна

Ректорът на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ честити Деня на родилната помощ на всички акушер-гинеколози и акушерки във Варна.

Ето и целото приветствие на проф. д-р Валентин Игнатов:

„Уважаеми акушер-гинеколози и акушерки,
За мен е удоволствие да ви поздравя с днешния празник –Ден на родилната помощ, наричан още Бабинден. В този празничен януарски ден изказвам благодарност и признание за високия професионализъм  и неуморния труд на акушер-гинеколозите и акушерките.
Вашата работа се превръща в ярък спомен, изпълнен с искрена благодарност и дълбоко уважение в съзнанието на хиляди родители. Вашето призвание изисква не само висок професионализъм, но и съпричастност, сила, умение да вдъхваш вяра и надежда. Благодарение на всички вас професията на специалистите по „Акушерство и гинекология“ се е превърнала в символ на позитивизъм, всеотдайност и благородство. Днешният празник носи щастието от детския плач и надежда, светлина и вяра в бъдещето.
Пожелавам на всички вас здраве, висок дух и енергия. Запазете благородството на най-чистия момент в човешкия живот, съхранете в душите си милосърдието, упоритостта и вярата, че всеки ден с ваша помощ се ражда доброто! Продължавайте със същата всеотдайност и старание да упражнявате своята високохуманна професия и да помагате на най-голямото чудо да се случва – появата на нов живот! 
Нека дните ни бъдат озарени от повече детски усмивки! 
Бъдете здрави!
Честит празник!”

Прочетете още