Рецидивист остава под стража заради кражба

| България, Враца | dnews

Районен съд – Враца постанови най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Н. М. Обвинението е за това, че на 9 февруари 2020 г., в 15:55 часа, от бензиностанция на „Петрол“ във Враца, срещу „Топлофикация“, той отнел монетник с намиращите се в него 74,70 лв. от владението и без съгласието на работещата там С. М., с намерението противозаконно да присвои парите, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив.

„От данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен. За това престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление“ – това се казва в мотивите на съда за вземането на най-тежката мярка за неотклонение.

Обвиняемият има 21 осъждания, като включително е търпял наказания „лишаване от свобода“.

Определението на Врачанския районен съд подлежи на незабавно изпълнение и на обжалване или протестиране в тридневен срок от днес пред Врачанския окръжен съд.

Прочетете още