Ребрандират Варна, за да привлича инвеститори и млади хора

Проект за нов икономически профил на Варна бе представен пред кмета Иван Портних и представители на академичната общност в града. Той е изготвен от екип на Института за пазарна икономика (ИПИ), по поръчка на Община Варна.

Целта е да бъде извършено ребрандиране на региона с цел привличане на инвеститори и на млади хора, създаване на нови работни места и на възможности за развитието на Варна като зелен и умен град.

Представени бяха показатели, свързани с профила на града и възможностите му за развитие като образователна и бизнес дестинация, с данни за макроикономическия, демографския профил, за пазара на труда. В презентацията се включиха Светла Костадинова, изпълнителен директор на института, Лъчезар Богданов, главен икономист, и Петър Ганев, старши изследовател в ИПИ.

Всички препоръки и идеи, които бяха отправени по време на срещата от представителите на университетите във Варна, ще бъдат разгледани и обобщени. Документът ще бъде представен официално представен след окончателното му завършване.

Прочетете още