Разработиха PCR, който открива Омикрон

При използваните в момента PCR тестове трябва да се направят допълнителни изследвания за откриването на новия вариант Омикрон

| Наука, Коронавирус

Специален PCR тест, който открива варианта Омикрон на новия коронавирус, е разработен в Сингапур, съобщи в."Стрейтс таймс". Той е дело на компанията "БайоАкюмън глобал".

Пациентът може да получи един от три възможни резултата от теста: положителен за Ковид-19 и за разновидността Омикрон; положителен за Ковид-19, но отрицателен за Омикрон; изцяло отрицателен.

Потвърдиха първите два случая на Омикрон в Румъния

При използваните в момента PCR тестове трябва да се направят допълнителни изследвания за откриването на новия вариант Омикрон. "Това отнема средно около един ден", отбелязват експертите. Разработката и дава възможност за много по-малко време да се установи наличието на Омикрон.

Омикрон може да е взел части от вируса, причиняващ дихателни инфекции

Компанията вече е започнала масово производство на теста, който първо ще бъде използван на входните гранични пунктове на Сингапур.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още