Разкриха най-голямата оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа във великотърновско

Задържани са двама мъже

Специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена в събота вечерта на територията на Горна Оряховица, под ръководството на прокуратурата. В хода на процесуалните действия, в помещения, отдадени под наем и специално оборудвани с модерни съоръжения за отглеждане на растения от рода на конопа, са установени и задържани в момент на обгрижване на растенията двама мъже – 32-годишен столичанин, известен на полицията, и 30-годишен жител на  с. Арабанаси.

Установено е, че основното помещение е било разделено на няколко халета, едно от които - приспособено за сушене на готовата продукция. От там са иззети близо 14 кг суха растителна маса, която при полевия наркотест е реагирала на марихуана. В други две помещения, в които са установени близо 1000 засадени стръка от растенията, бил изграден цялостен цикъл за отглеждането им - капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване и поддържане на температурата и влажността. 

По случая е образувано досъдебно производство и процесуално- следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата. 

Това е най-голямата оранжерия, установявана до момента на територията на областта, информират от ОД на МВР – Велико Търново. Само за тази седмица това е четвъртата успешна реализация по противодействия на престъпления, свързани с наркотиците, на територията на ОДМВР – В. Търново – канабисови растения бяха открити в Павликени, в Бяла черква и с. Мусина.
Успешната реализацията е в рамките на изпълнение на указания на главния прокурор за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества и е резултат от  добрата комуникация и координация между ОДМВР – В. Търново, Окръжна прокуратура – В. Търново и Районна прокуратура – Г. Оряховица.

Мерките и операциите в това направление ще продължават.

Прочетете още