Ръст на хората с КОВИД в Пазарджишко, обмислят допълнителни мерки

Увеличават се заразените с новия коронавирус, както и заболелите в Пазарджишко, съобщиха от Областния кризисен щаб. Днес бе проведено поредното заседание, след което стана ясно, че се обмислят допълнителни мерки за ограничаване на заразата. Най-вероятно ще се умножи броят на леглата в КОВИД-отделенията и ще се спрат плановите операции и прием в болници, посочи директорката на РЗИ д-р Петрова, но уточни, че решението ще зависи от указанията на Националния оперативен щаб. 

Тя призна, че системата на здравеопазването в региона отново изпитва затруднения, но увери, че има възможност да се справи в следващите два почивни дни. При заполване на капацитета в Областната болница двете частни лечебни заведения в Пазарджик, както и болниците в Панагюрище и Велинград могат да поемат пациенти, а Специализираната белодробна болница ще бъде в готовност още от следващие дни.

Продължава и имунизацията в разкритите за целта 14 специализирани кабинета. Те са изключително натоварени, след като е започнало и ваксинирането на членовете на Районната и секционните избирателни комисии, а същевременно то продължава с медиците и служителите от училищата, както и с граждани. До момента са поставени 8432 дози, което поставя областта на 7-8 място в страната. 

За следващите почивни дни обаче Регионалната здравна инспекция няма да може да осигури "зелен коридор", предупреди д-р Фани Петрова. От думите й стана ясно, че количествата ваксини са изчерпани и се очакват нови доставки.

Прочетете още