Радев: Доблестта на предците не може да изцери пороците на съвремието

Чуйте още от речта на Румен Радев:

Скъпи сънародници, преди 143 години България възкръсва на картата на Европа. Народните деятели в Цариград зараждат независимата българска църква. Това каза президентът Румен Радев в речта си по време на тържествената заря-проверка по случай националния празник на България - 3 март.

Румен Радев: Властта се опита да постави под карантина националната ни памет

"Свободата най-сетне идва под знамената на руския цар Александър Втори. Както казва ген. Скобелев, Русия е единствената страна в Европа, в която има достатъчно идеализъм, че да воюва с чувства", каза още държавния глава.

"Тази сутрин с хиляди българи се поклонихме пред подвига на опълченците ни от Шипка. Доблестта на предците не може да изцери пороците на съвремието", добави президента, като допълни, че днес се прекланяме и знаем, че Свободата и справедливостта никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да ги отстои. Да живее България!, Завърши речта си Румен Радев.

Сред присъстващите на тържествената заря-проверка са и вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Марияна Николова, знам.-шефът на парламента Веселин Марешки, лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и др.

Борисов към Радев: Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се върши работа

Скъпи сънародници, Преди 143 години на днешната дата България възкръсва на картата на Европа. Пътят към свободата е...

Posted by Румен Радев on Wednesday, March 3, 2021

Прочетете още