Работещи в кюстендилска фирма се поставят под карантина заради случай с коронавирус

| България, Кюстендил | dnews

Двама мъже на 46 години в стабилно състояние, жена на 66 години  и още един мъж от село Лиляч са новите 4 случая на заразени с коронавирус в Кюстендил, обявени тази сутрин от Националният щаб.

“Мъжът от с.Лиляч, изписан от болницата на 1 април , той е бил в неврологично отделение и не е изключено той да е заразил д-р Жабински.Дано не се окаже  огнище на коронавирус, но в голяма кюстендилска фирма има втори мъж, на когото се очакват резултатите  от пробата за коронавирус, той също е с бронхопневмония. Има и дама от същата фирма с два отрицателни резултата за COVID 19, тя е в тежко състояние , с тежка дихателна недостатъчност.Настанена е в друго отделение на болницата.РЗИ от тази сутрин са във фирмата, вземат се мерки за поставяне в карнатина.Във фирмата работят близо 300 души“, заяви кметът Петър Паунов. Няма данни за тях да са пътували в чужбина.

Неврологично и гръдно отделение вече не са под карантина, пациентите с пневмония са в стабилно състояние и се лекуват по домовете.

„Чухте тази сутрин, по- малко от процент дадоха  антитела за COVID 19, при това хора, които са на първа линия.Това значи , че ние сме още в началото на началото на заразата.Много ви моля отново за стриктно спазване на мерките.Сега започва всичко, от нас зависи скоростта, с която го предаваме помежду си, да не не залее. Надяваме се с подобряване на времето  имунитетът ни да се подобри, евентуално видоизменяне на вируса, да е по- малко агресивен, но това са само надежди“, каза още Паунов.

Кметът изчете благодарствено писмо на директора на болницата д-р Александър Величков, който се обръща с благодарност към всички дарили средства на болницата.Те се използват за дезинфектанти, средства за защита и респиратори.

„Към тези благодарности се присъединявам и аз като  съгражданин и като човек, който е упълномощен да ви представлява“, заяви Паунов.

Представители на Съюза по офталмология и на организация „Шалом“ са дарили вчера 24 пакета храни на медици, сестри и санитари, които са под карантина по домовете си  вкъщи.

Прочетете още