Проучване установи коя е най-подходящата държава за отглеждане на дете

| Свят, Любопитно | dnews

Коя е най-добрата държава в света за отглеждане на дете? Заради добрата обществена образователна система, повечето хора смятат, че това са Съединените щати.

Що се отнася до сигурност, равноправие, здравословен начин на живот, благоприятни закони и човешки права обаче, САЩ със сигурност не е мястото да отгледате вашето дете, тъй като заема 18-то място в списъка, нареждайки се след много държави в Европа.

Челни позиции в класирането заемат Дания, Швеция и Норвегия.

Детската закрила в Норвегия пристига по-бързо от полицията

„Тези държави имат дълги отпуски по майчинство и бащинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добра обществена образователна система”, каза Дейдър Макфилипс, старши редактор данни в „Американски новини и световни данни”.

Канада е на 4-то място в списъка за най-добри страни за отглеждане на дете, следвана от Холандия, Финландия, Швейцария, Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания заема 11-то място.

Докладът за най-добрите държави е оценил 73 държави по 65 различни показатели. За тази цел в проучването са се включили повече от 20 000 души от Северна и Южна Америка, Азия, Европа, Средния Изток и Африка. Сред участвалите в проучването хора има бизнес лидери, граждани с висше образование, които се смятат за средна или по-висока класа, и хора, които са част от широката общественост.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още